Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na deser dla mniejszych i większych łasuchów :) Delikatne placuszki z gruszkami są pyszne i pożywne.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16387
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16387
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5252
Składniki
Gruszki obrać i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na gładkie pure. Dodać jajka, szczyptę soli oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować do połączenia się składników. Dno patelni wysmarować (najlepiej za pomocą pędzelka) niewielką ilością oleju. Smażyć małe placuszki z obydwu stron na rumiano. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.