Do góry

Desery Przepis na:

Delikatne placuszki z gruszkami i mascarpone

Delikatne placuszki z gruszkami i mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 229

Idealna propozycja na deser dla mniejszych i większych łasuchów :) Delikatne placuszki z gruszkami są pyszne i pożywne.

Składniki

  • Gruszka 4 sztuki
  • Mascarpone 125 g
  • Cukier puder 1 łyżka
  • Jajko 2 szt.
  • Mąka tortowa 1 1/4 szt.
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • Cynamon 1/4 łyżeczki
  • Cukier puder do podania
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Delikatne placuszki z gruszkami i mascarpone

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na gładkie pure. Dodać jajka, szczyptę soli oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować do połączenia się składników. Dno patelni wysmarować (najlepiej za pomocą pędzelka) niewielką ilością oleju. Smażyć małe placuszki z obydwu stron na rumiano. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń