Do góry

Desery Przepis na:

Delikatny sernik bez spodu

Delikatny sernik bez spodu

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 12197

Dodano:

Odsłon: 10495

Delikatny sernik bez spodu

Składniki

  • Twaróg 1 kg ( użyłam z wiaderka)
  • Jajka 6
  • Budyń śmietankowy 2
  • Olej 1/2 szklanki
  • Mleko 350 ml
  • Mąka ziemniaczana 1/2 szklanki (ok. 75g)
  • Cukier 1 i 1/4 szklanki cukru
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Delikatny sernik bez spodu

Przygotowanie

  1. Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy.
    W osobnej misce ubijamy na sztywno 5 białek, dodajemy pół szklanki cukru oraz pół szklanki mąki i chwilę miksujemy.

    Białka przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy całość szpatułką.

    Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok 70 minut. Gdy sernik zaczyna się przypiekać przykrywam folią aluminiową. Najlepiej kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń