Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik bez spodu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1107
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14715
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1107
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14715
Składniki
Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno 5 białek, dodajemy pół szklanki cukru oraz pół szklanki mąki i chwilę miksujemy. Białka przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy całość szpatułką. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok 70 minut. Gdy sernik zaczyna się przypiekać przykrywam folią aluminiową. Najlepiej kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!