Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik bez spodu
Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy.
W osobnej misce ubijamy na sztywno 5 białek, dodajemy pół szklanki cukru oraz pół szklanki mąki i chwilę miksujemy.
Białka przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy całość szpatułką.
Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok 70 minut. Gdy sernik zaczyna się przypiekać przykrywam folią aluminiową. Najlepiej kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 100326
Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika! Jest to ciasto, które zawsze dobrze sm...
Odsłon: 39993
Przepis na sernik na kakaowym spodzie wraz z filmem.
Odsłon: 19770
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4455
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 407
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 105
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 404
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4455
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 407
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 105
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 404
Składniki
Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno 5 białek, dodajemy pół szklanki cukru oraz pół szklanki mąki i chwilę miksujemy. Białka przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy całość szpatułką. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok 70 minut. Gdy sernik zaczyna się przypiekać przykrywam folią aluminiową. Najlepiej kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 759
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 268