Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, a później tylko wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Chia z mango możesz podawać nie tylko jako słodką przekąskę, ale także pożywne śniadanie.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35744
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2648
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1020
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 122
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35744
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2648
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1020
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 122
Składniki
Zawartość puszki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj nasiona chia i ponownie, najlepiej za pomocą rózgi, zamieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż masę do pucharków lub szklanek. Włóż do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Mango obierz ze skórki, miąższ oddziel od pestki i zblenduj wraz z syropem klonowym na gładką masę. Gotową wyłóż na zastygnięty pudding chia.
Każdy z deserów posyp z wierzchu płatkami kokosowymi.