Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, a później tylko wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Chia z mango możesz podawać nie tylko jako słodką przekąskę, ale także pożywne śniadanie.
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10774
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 40
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1245
Proste i szybkie ciasto ze śliwkami, gotowe w kilka chwil.
Odsłon: 412
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 10774
Nie bez powodu umieściłam przepis na ten koktajl w rubryce „Śniadania”. Kokta...
Odsłon: 40
" Gdzieś pomiędzy tym co dobre i złe jest ogród. Tam się spotkamy." - RUMI .....
Odsłon: 97
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 1245
Składniki
Zawartość puszki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj nasiona chia i ponownie, najlepiej za pomocą rózgi, zamieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż masę do pucharków lub szklanek. Włóż do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Mango obierz ze skórki, miąższ oddziel od pestki i zblenduj wraz z syropem klonowym na gładką masę. Gotową wyłóż na zastygnięty pudding chia.
Każdy z deserów posyp z wierzchu płatkami kokosowymi.