Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, a później tylko wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Chia z mango możesz podawać nie tylko jako słodką przekąskę, ale także pożywne śniadanie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115748
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2974
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1384
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1243
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115748
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7882
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2974
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1384
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1243
Składniki
Zawartość puszki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj nasiona chia i ponownie, najlepiej za pomocą rózgi, zamieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż masę do pucharków lub szklanek. Włóż do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Mango obierz ze skórki, miąższ oddziel od pestki i zblenduj wraz z syropem klonowym na gładką masę. Gotową wyłóż na zastygnięty pudding chia.
Każdy z deserów posyp z wierzchu płatkami kokosowymi.