Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, a później tylko wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Chia z mango możesz podawać nie tylko jako słodką przekąskę, ale także pożywne śniadanie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Zawartość puszki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj nasiona chia i ponownie, najlepiej za pomocą rózgi, zamieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż masę do pucharków lub szklanek. Włóż do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Mango obierz ze skórki, miąższ oddziel od pestki i zblenduj wraz z syropem klonowym na gładką masę. Gotową wyłóż na zastygnięty pudding chia.
Każdy z deserów posyp z wierzchu płatkami kokosowymi.