Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, a później tylko wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem. Chia z mango możesz podawać nie tylko jako słodką przekąskę, ale także pożywne śniadanie.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 64
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4384
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 225
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 64
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4384
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 225
Składniki
Zawartość puszki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj nasiona chia i ponownie, najlepiej za pomocą rózgi, zamieszaj.
Za pomocą łyżki przełóż masę do pucharków lub szklanek. Włóż do lodówki na co najmniej 5 godzin.
Mango obierz ze skórki, miąższ oddziel od pestki i zblenduj wraz z syropem klonowym na gładką masę. Gotową wyłóż na zastygnięty pudding chia.
Każdy z deserów posyp z wierzchu płatkami kokosowymi.