Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jogurtowy deser z galaretką. Pyszny i słodki. Szybki do zrobienia, nie licząc czasu tężenia galaretki.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 90
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 49
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Pozostawiamy do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody (o połowę mniej niż ilość wody podana na opakowaniu galaretki), wsypujemy galaretkę i mieszamy, następnie studzimy. Do płynnej, ostudzonej galaretki dodajemy jeden jogurt. Mieszamy, aby nie było grudek. Do pucharków wylewamy kolejną warstwę. Gdy jogurtowa galaretka stężeje, czynność powtarzamy uzyskując kolejną warstwę jogurtowej galaretki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Deser chłodzimy w lodowce do całkowitego stężenia.