Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jogurtowy deser z galaretką. Pyszny i słodki. Szybki do zrobienia, nie licząc czasu tężenia galaretki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8512
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327400
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8512
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4749
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327400
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Pozostawiamy do zastygnięcia. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody (o połowę mniej niż ilość wody podana na opakowaniu galaretki), wsypujemy galaretkę i mieszamy, następnie studzimy. Do płynnej, ostudzonej galaretki dodajemy jeden jogurt. Mieszamy, aby nie było grudek. Do pucharków wylewamy kolejną warstwę. Gdy jogurtowa galaretka stężeje, czynność powtarzamy uzyskując kolejną warstwę jogurtowej galaretki. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Deser chłodzimy w lodowce do całkowitego stężenia.