Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam Was na pyszny deser gruszkowo - bananowy, przekładany delikatną i kremową bitą śmietaną. Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jego smak dopieszcza miód i musli czekoladowe oraz wiórki kokosowe i płatki czekolady proteinowej na wierzchu. Prawdziwe niebo dla kubków smakowych! :)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 95
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 991
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 45
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 95
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 991
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 45
Składniki
Śmietankę wlewamy do miski, dodajemy cukier puder i ubijamy ją na najwyższych obrotach*. Kiedy śmietana zacznie delikatnie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dalej ubijamy do momentu wytworzenia na powierzchni charakterystycznych wzorów pozostawianych przez mikser. Banana i gruszki z syropu kroimy na mniejsze kawałki. Połowę układamy na dnie pucharków i zalewamy je łyżeczką miodu. Następnie układamy część bitej śmietany i posypujemy ją czekoladowym musli. Dalej wykładamy pozostałą część bitej śmietany oraz kawałki owoców. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi oraz płatkami czekolady proteinowej. * Do ubijania śmietany oraz zachowania formy świetnym dodatkiem będzie śmietan - fix.