Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pysznym deserem jabłkowym który pamiętam z dzieciństwa ,kiedy w sobotnie popołudnie przygotowywaliśmy go razem z moją mamą.
naczynie żaroodporne
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 336
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14805
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1760
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17133
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 336
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14805
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1760
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17133
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka napełniamy łyżeczką miodu, jak również można zamiast miodu włożyć konfiturę wiśniową według uznania. Jabłka smarujemy miodem również po wierzchu, następnie posypujemy je rozgniecionymi migdałami lub płatkami migdałów. Jabłka układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 220 stopni około 20 minut ,można i trochę dłużej ale wtedy jabłka się zaczną rozpadać. Jabłka podajemy ze śmietaną.