Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10494
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5387
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1036
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7962
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10494
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5387
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1036
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7962
Składniki
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, gotujemy mleko wsypujemy do niego kaszę i gotujemy około 15 minut ciągle mieszając. Do ugotowanej kaszy dodajemy cukier waniliowy oraz zwykły, możemy dać więcej jak lubimy słodsze desery. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie ucieramy mikserem. W pucharki lub szklaneczki wykładamy połowę naszej masy, do drugiej dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wykładamy na jasną warstwę. Całość dekorujemy bitą śmietaną lub czekoladą, chłodzimy w lodówce około 30 minut. Z tej porcji wyszło mi 4 szklaneczki o pojemności 250 ml. SMACZNEGO