Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2506
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1058
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1373
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7222
Składniki
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, gotujemy mleko wsypujemy do niego kaszę i gotujemy około 15 minut ciągle mieszając. Do ugotowanej kaszy dodajemy cukier waniliowy oraz zwykły, możemy dać więcej jak lubimy słodsze desery. Dodajemy serek mascarpone i dokładnie ucieramy mikserem. W pucharki lub szklaneczki wykładamy połowę naszej masy, do drugiej dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wykładamy na jasną warstwę. Całość dekorujemy bitą śmietaną lub czekoladą, chłodzimy w lodówce około 30 minut. Z tej porcji wyszło mi 4 szklaneczki o pojemności 250 ml. SMACZNEGO