Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania tort, a przy tym niedrogi i lekki. Coś specjalnie dla tych, którzy mają ochotę na torcik bez pieczenia ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wyłóż folią spożywczą.
Pomarańcze sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj skórkę. Miąższ potnij w grube plasterki. Wyłóż nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelej do miseczki. Dodaj skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki pokrój na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką powycinaj kulki.
Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku. Połącz z jogurtem. Masę jogurtową wymieszaj z owocami. Przelej do tortownicy. Schładzaj 3 godziny. Udekoruj owcami i miętą.