Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam deser biało czerwony czyli jogurtowo - wiśniowy, barwy naszego zespołu. Deserek prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny i pożywny.
pucharki , garnek, łyżka, mikser,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mus wiśniowy: Wiśnie po opłukaniu i odsączeniu wydrylować z pestek. Następnie przełożyć do garnka dodać cukier i gotować na małym ogniu aż owoce puszczą sok i się nieco rozgotują ( można zmiksować, ale ja nie miksowałam). Zdjąć z ognia i do gorących owoców dodać żelatynę mieszając do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Masa jogurtowa: Jogurt naturalny przełożyć do wyższego naczynia dodać cukier puder i zmiksować, następnie połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną. Do przygotowanych pucharków włożyć porcję musu wiśniowego, odstawić do lekkiego stężenia po czym nałożyć masę jogurtową, tak aby wyszły na pucharkach mazy czyli wzorek. Pucharki wkładamy do lodówki aby masa całkowicie stężała. Nakładamy ponownie mus wiśniowy, ponownie odkładamy do stężenia i nakładamy masę jogurtową. Po całkowitym stężeniu deserki polewamy delikatnie sokiem z wiśni (leciutko z góry poruszać).
Przygotowanie musu wiśniowego.
Przygotowanie pucharków.
Dalsze przygotwanie.
Pucharki gotowe do podania.