Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7386
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7386
Składniki
Kawę zaparzyć. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać 100 ml wody, i odstawić na około 15 minut do napęcznienia. Do napęczniałej żelatyny dodać 200 ml kawy , wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia. Uważać, aby nie zagotować. Maksymalna temperatura to 80 stopni. Żelatynę zdjąć z ognia, dodać cukier waniliowy, miód i aromat, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ser, wszystko razem zmiksować. Gotową masę przelać do 4 pucharków. Wstawić na min 2,5 godz do lodówki. Dekorować przed podaniem.
Dekoracja. Jeśli chcemy, aby deser był fit, dekorujemy jagodami goi, dmuchaną komosą ryżową itp. jeśli deser nie musi być fit, można udekorować bezą, polewą czekoladową itp.