Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Kawę zaparzyć. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać 100 ml wody, i odstawić na około 15 minut do napęcznienia. Do napęczniałej żelatyny dodać 200 ml kawy , wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia. Uważać, aby nie zagotować. Maksymalna temperatura to 80 stopni. Żelatynę zdjąć z ognia, dodać cukier waniliowy, miód i aromat, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ser, wszystko razem zmiksować. Gotową masę przelać do 4 pucharków. Wstawić na min 2,5 godz do lodówki. Dekorować przed podaniem.
Dekoracja. Jeśli chcemy, aby deser był fit, dekorujemy jagodami goi, dmuchaną komosą ryżową itp. jeśli deser nie musi być fit, można udekorować bezą, polewą czekoladową itp.