Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć zamrożone różne owoce. Taki deser robi się 10 - 15 min. wykorzystując właśnie mrożone owoce. Dużym zaskoczeniem jest dla niespodziewanych gości. Poza tym jest przepyszny.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 493
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16733
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 422
Składniki
Mrożone owoce przełożyć do miski blendera i rozdrobnić. Czynność powtarzać w kilkuminutowych odstępach aż powstanie gładka masa. Owoce muszą się troszkę rozmrozić. W czasie rozdrabniania dodać sok z cytryny i miód. Przełożyć do pucharków i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Można też dodać bitą śmietanę, świeże owoce, albo też posypać wiórkami czekoladowymi. Smacznego. Porady Do deseru można wykorzystać również inne owoce. Maliny niestety maja drobne, wyczuwalne pestki i przez to chyba są mniej smaczne.