Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć zamrożone różne owoce. Taki deser robi się 10 - 15 min. wykorzystując właśnie mrożone owoce. Dużym zaskoczeniem jest dla niespodziewanych gości. Poza tym jest przepyszny.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22059
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 583
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1792
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22059
Składniki
Mrożone owoce przełożyć do miski blendera i rozdrobnić. Czynność powtarzać w kilkuminutowych odstępach aż powstanie gładka masa. Owoce muszą się troszkę rozmrozić. W czasie rozdrabniania dodać sok z cytryny i miód. Przełożyć do pucharków i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Można też dodać bitą śmietanę, świeże owoce, albo też posypać wiórkami czekoladowymi. Smacznego. Porady Do deseru można wykorzystać również inne owoce. Maliny niestety maja drobne, wyczuwalne pestki i przez to chyba są mniej smaczne.