Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć zamrożone różne owoce. Taki deser robi się 10 - 15 min. wykorzystując właśnie mrożone owoce. Dużym zaskoczeniem jest dla niespodziewanych gości. Poza tym jest przepyszny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Mrożone owoce przełożyć do miski blendera i rozdrobnić. Czynność powtarzać w kilkuminutowych odstępach aż powstanie gładka masa. Owoce muszą się troszkę rozmrozić. W czasie rozdrabniania dodać sok z cytryny i miód. Przełożyć do pucharków i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Można też dodać bitą śmietanę, świeże owoce, albo też posypać wiórkami czekoladowymi. Smacznego. Porady Do deseru można wykorzystać również inne owoce. Maliny niestety maja drobne, wyczuwalne pestki i przez to chyba są mniej smaczne.