Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni nie ma nic lepszego jak lody podane z owocami. Jest to bardzo szybki, smaczny desser lodowy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1160
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1160
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 192
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Składniki
Przygotowujemy pucharki lub głębsze talerzyki. Wlewamy na dno schłodzoną nalewkę wiśniową. Nakładamy po 2 gałki lodów jakie lubimy. W moim przypadku były to lody bakaliowe. Następnie kroimy w ćwiartki truskawki, które układamy na lodach. Na truskawki sypiemy rozdrobnione orzechy włoskie i polewamy 20 ml likierem jajecznym. Dekorujemy listkami mięty i podajemy. Uwagi: Dla dzieci proszę pominąć nalewkę i likier jajeczny. Używamy owoce jakie najbardziej lubimy np. borówka amerykańska, maliny, truskawki. Składniki są podane na 2 porcje.