Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.