Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3979
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415548
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2606
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3979
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415548
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2606
Składniki
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.