Do góry

Desery Przepis na:

Deser mleczno-truskawkowy

Deser mleczno-truskawkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 121

Bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło.

Składniki

  • truskawki 50 dag
  • mleko 3 szkl
  • cukier 3 łyżki
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser mleczno-truskawkowy

Przygotowanie

  1. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń