Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i szybki do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18992
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19903
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18992
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19903
Składniki
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.