Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej w towarzystwie pysznego deseru - słodkiego jak Wasza miłość. Na tą wyjątkową okazję proponujemy prosty w wykonaniu deser w stylu Eton Mess - wymieszane, rozgniecione owoce, ubitą kremówkę i dodatek bezy. Całość jest po prostu przepyszna, a do tego prezentuje się iście walentynkowo!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7175
Składniki
Maliny rozgnieć dokładnie widelcem, odstaw na bok w misce. W międzyczasie ubij schłodzoną śmietankę tak, aby miała jak najgęstszą konsystencję. Przygotuj szklanki lub pucharki i układaj warstwowo: bezy, śmietankę, maliny, aż do wyczerpania składników. Górę dowolnie dekoruj posypką. Smacznego!