Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj naleśniki czekoladowe z mascarpone i polewą czekoladową oprószone pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Deser bardzo smaczny i pożywny. Polecam
mikser, patelnia, łyżka, chochla, garnek,
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Wymieszać suche składniki , dodać jajka, mleko, wodę oraz miód. Całość zmiksować do połączenia składników i odłożyć na 15 minut. Serek mascarpone wymieszać z żółtkami i miodem. Ciasteczka owsiane rozkruszyć na drobno. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu usmażyć z przygotowanego ciasta cienkie naleśniki, każdy posmarować mascarpone zwinąć w rulon, ułożyć na półmisku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając śmietanę 30 % lub mleko. Ułożone naleśniki polać rozpuszczoną czekoladą i posypać pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego
Pyszny deser gotowy.