Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i niezbyt słodki deser na bazie popularnych napojów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8724
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8724
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Jedną łyżkę żelatyny mieszamy z coca-colą i podgrzewamy (nie dopuszczając do wrzenia), aż żelatyna się rozpuści. Wlewamy do pucharków, studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Sok pomarańczowy mieszamy z jedną łyżką żelatyny. Podgrzewamy (nie gotując), aż żelatyna się rozpuści. Studzimy, wlewamy na warstwę z coca-coli. Wstawiamy do lodówki.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Deser dekorujemy ubitą śmietaną i rurkami waflowymi.