Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i niezbyt słodki deser na bazie popularnych napojów.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 18
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 141
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 18
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 141
Składniki
Jedną łyżkę żelatyny mieszamy z coca-colą i podgrzewamy (nie dopuszczając do wrzenia), aż żelatyna się rozpuści. Wlewamy do pucharków, studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Sok pomarańczowy mieszamy z jedną łyżką żelatyny. Podgrzewamy (nie gotując), aż żelatyna się rozpuści. Studzimy, wlewamy na warstwę z coca-coli. Wstawiamy do lodówki.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Deser dekorujemy ubitą śmietaną i rurkami waflowymi.