Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i niezbyt słodki deser na bazie popularnych napojów.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29300
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7019
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30569
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29300
Składniki
Jedną łyżkę żelatyny mieszamy z coca-colą i podgrzewamy (nie dopuszczając do wrzenia), aż żelatyna się rozpuści. Wlewamy do pucharków, studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Sok pomarańczowy mieszamy z jedną łyżką żelatyny. Podgrzewamy (nie gotując), aż żelatyna się rozpuści. Studzimy, wlewamy na warstwę z coca-coli. Wstawiamy do lodówki.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Deser dekorujemy ubitą śmietaną i rurkami waflowymi.