Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu włoski z galaretką i owocami .
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 88
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 88
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Panna Cotta: śmietanę i mleko wlać do garnuszka, dodać cukier z wanilią. Całość podgrzać, cały czas mieszając. W 2 łyżkach wrzącej wody rozpuścić żelatynę i dodać do mleka. Dokładnie wymieszać. Studzimy i przelewamy do pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki pod skosem do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt. Dokładnie mieszamy i wykładamy na pannę cottę.
Galaretkę przegotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Truskawki myjemy i miksujemy na mus. Mieszamy z wystudzoną galaretką.
Galaretkę z truskawkami wykładamy na wierzch deseru. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.