Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu włoski z galaretką i owocami .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13559
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14972
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6154
Składniki
Panna Cotta: śmietanę i mleko wlać do garnuszka, dodać cukier z wanilią. Całość podgrzać, cały czas mieszając. W 2 łyżkach wrzącej wody rozpuścić żelatynę i dodać do mleka. Dokładnie wymieszać. Studzimy i przelewamy do pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki pod skosem do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt. Dokładnie mieszamy i wykładamy na pannę cottę.
Galaretkę przegotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Truskawki myjemy i miksujemy na mus. Mieszamy z wystudzoną galaretką.
Galaretkę z truskawkami wykładamy na wierzch deseru. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.