Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wyjątkowy deser Rafaello to połączenie lekkości, kremowej konsystencji i subtelnego aromatu kokosa, który przenosi cię na tropikalne wyspy. Warstwy aksamitnego kremu, przyrządzonego na bazie śmietanki, jogurtu naturalnego i waniliowego, tworzą doskonałą harmonię, którą wzbogacają delikatne wiórki kokosowe oraz szczypta cukru waniliowego. Całość przełamują soczyste, świeże truskawki, których kwaskowatość podkreśla słodycz kremu, nadając deserowi lekkości i świeżości. Wisienką na torcie są kultowe pralinki Rafaello – chrupiące, kokosowe, z kremowym wnętrzem, które rozpływają się w ustach. Deser Rafaello zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem: całość prezentuje się elegancko, a kokosowe pralinki dodają mu elegancji. To idealny wybór na specjalne okazje, spotkania rodzinne lub chwilę relaksu po intensywnym dniu.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12463
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4097
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 12463
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1016
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 890
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4097
Składniki
Przygotuj krem. Śmietankę ubij na sztywno na wysokich obrotach miksera. Pod koniec wmieszaj oba rodzaje jogurtów i cukier waniliowy.
Delikatnie wmieszaj wiórki kokosowe.
Przygotuj deser. Truskawki umyj i usuń szypułki. Część podziel na pół, a część pokrój w drobną kostkę.
Pralinki przedziel na połowy. Weź kieliszki do deserów. Na dnie połóż cienką warstwę truskawek i przykryj je kremem do ok. 2/3 wysokości naczynia.
Na wierzchu połóż po dwie połówki truskawek i 4-5 połówek pralinek Rafaello.
Deser Rafaello wstaw do lodówki i schładzaj go przez ok. godzinę przed podaniem. Danie przyrządzaj zawsze na świeżo.