Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wyjątkowy deser Rafaello to połączenie lekkości, kremowej konsystencji i subtelnego aromatu kokosa, który przenosi cię na tropikalne wyspy. Warstwy aksamitnego kremu, przyrządzonego na bazie śmietanki, jogurtu naturalnego i waniliowego, tworzą doskonałą harmonię, którą wzbogacają delikatne wiórki kokosowe oraz szczypta cukru waniliowego. Całość przełamują soczyste, świeże truskawki, których kwaskowatość podkreśla słodycz kremu, nadając deserowi lekkości i świeżości. Wisienką na torcie są kultowe pralinki Rafaello – chrupiące, kokosowe, z kremowym wnętrzem, które rozpływają się w ustach. Deser Rafaello zachwyca nie tylko smakiem, ale także wyglądem: całość prezentuje się elegancko, a kokosowe pralinki dodają mu elegancji. To idealny wybór na specjalne okazje, spotkania rodzinne lub chwilę relaksu po intensywnym dniu.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Przygotuj krem. Śmietankę ubij na sztywno na wysokich obrotach miksera. Pod koniec wmieszaj oba rodzaje jogurtów i cukier waniliowy.
Delikatnie wmieszaj wiórki kokosowe.
Przygotuj deser. Truskawki umyj i usuń szypułki. Część podziel na pół, a część pokrój w drobną kostkę.
Pralinki przedziel na połowy. Weź kieliszki do deserów. Na dnie połóż cienką warstwę truskawek i przykryj je kremem do ok. 2/3 wysokości naczynia.
Na wierzchu połóż po dwie połówki truskawek i 4-5 połówek pralinek Rafaello.
Deser Rafaello wstaw do lodówki i schładzaj go przez ok. godzinę przed podaniem. Danie przyrządzaj zawsze na świeżo.