Do góry

Desery Przepis na:

Deser słoneczny z morelą i winogronem

Deser słoneczny z morelą i winogronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 1216

Dodano:

Odsłon: 1539

Pyszny deser z owocami zaspokoi każde pragnienie na coś słodkiego.

Składniki

  • 5 moreli
  • 200 g winogrona
  • 150 g biszkoptów
  • 350 ml śmietany kremówki
  • cukier do smaku
  • kolorowa posypka do ciast
  • 2 kostki mlecznej czekolady
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser słoneczny z morelą i winogronem

Przygotowanie

  1. Zimną śmietanę ubić z cukrem.
    Biszkopty włożyć do woreczka i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić.
    Morele i winogrona pokroić ale osobno.
    Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru.
    Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany.
    Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona.
    Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń