Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z owocami zaspokoi każde pragnienie na coś słodkiego.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 109
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 77
Składniki
Zimną śmietanę ubić z cukrem. Biszkopty włożyć do woreczka i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić. Morele i winogrona pokroić ale osobno. Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru. Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany. Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona. Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.