Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z owocami zaspokoi każde pragnienie na coś słodkiego.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1456
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1634
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1456
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1634
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Zimną śmietanę ubić z cukrem. Biszkopty włożyć do woreczka i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić. Morele i winogrona pokroić ale osobno. Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru. Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany. Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona. Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.