Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobiony z żółtek kurzych jajek, serka mascarpone i bitej śmietany.
mikser, miski dwie, rękaw cukierniczy, duża tylka,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3036
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 635
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3036
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 184
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 919
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 635
Składniki
Zaparzamy kawę w 1 szklance wody i studzimy. Do wystudzonej kawy dodajemy 50 ml Amaretto i przelewamy do miseczki. Miksujemy 4 żółtka z 2 łyżkami cukru pudru na gęstą masę, Po zmiksowaniu dodajemy stopniowo serek Mascarpone i nadal miksujemy do zjednolicenia składników. Ubijamy śmietanę razem z pozostałymi 2 łyżkami cukru pudru. Ubitą śmietanę dodajemy do wcześniej zmiksowanych żółtek i serków i wszystko mieszamy drewnianą patką do zjednolicenia masy i odstawiamy. Na talerzyku układamy warstwę z nasączonych w kawie biszkopcików. Na warstwę biszkopcików nakładamy warstwę kremu którą posypujemy kakao. Robimy kolejną warstwę w ten sam sposób. Takich warstw robimy trzy. Górę deseru posypujemy kakao. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego !!!