Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16384
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16384
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5250
Składniki
Przygotować galaretkę wg. przepisu. Ostudzić i pokroić na drobną kostkę.
Serek mascarpone zmiksować z 2 łyżeczkami cukru pudru i sokiem z połowy cytryny.
Obrane truskawki /zostawić 6 sztuk/ zmiksować z resztą cukru pudru i połową rozpuszczonej polewy czekoladowej. W ten sposób powstanie sos truskawkowy.
Na dnie pucharku położyć 1 okrągły biszkopt. Można nasączyć go wodą z sokiem z cytryny.Następnie małą łyżeczką nałożyć serek i ćwiartki odłożonych truskawek. Polać sosem truskawkowym. Znowu położyć serek, truskawki i polać sosem.Jeszcze raz położyć serek. Na wierzchu położyć dość dużą warstwę galaretki cytrynowej. SMACZNEGO!