Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25637
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 581
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1377
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25637
Składniki
Przygotować galaretkę wg. przepisu. Ostudzić i pokroić na drobną kostkę.
Serek mascarpone zmiksować z 2 łyżeczkami cukru pudru i sokiem z połowy cytryny.
Obrane truskawki /zostawić 6 sztuk/ zmiksować z resztą cukru pudru i połową rozpuszczonej polewy czekoladowej. W ten sposób powstanie sos truskawkowy.
Na dnie pucharku położyć 1 okrągły biszkopt. Można nasączyć go wodą z sokiem z cytryny.Następnie małą łyżeczką nałożyć serek i ćwiartki odłożonych truskawek. Polać sosem truskawkowym. Znowu położyć serek, truskawki i polać sosem.Jeszcze raz położyć serek. Na wierzchu położyć dość dużą warstwę galaretki cytrynowej. SMACZNEGO!