Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który wizualnie robi wrażenie, a smakowo też jest bardzo smaczny!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Owoce zasypać 3 łyżkami cukru i podgrzewać, doprowadzając prawie do wrzenia. 3 łyżeczki żelatyny zalać gorącą wodą i dokładnie mieszać, aż cała się rozpuści. Przelać do truskawek, dokładnie połączyć i całość przelać do szklanek ustawionych pod ukosem. Wstawić do lodówki na ok.90 min. Kolejne 3 łyżeczki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Mleko z cukrem i śmietanką podgrzewać, doprowadzić prawie do wrzenia, przełożyć żelatynę i mieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Tak przygotowaną śmietankę przelać do truskawek i schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem przystroić np.świeżymi owocami i listkiem mięty. Smacznego!