Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który wizualnie robi wrażenie, a smakowo też jest bardzo smaczny!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 466
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 466
Składniki
Owoce zasypać 3 łyżkami cukru i podgrzewać, doprowadzając prawie do wrzenia. 3 łyżeczki żelatyny zalać gorącą wodą i dokładnie mieszać, aż cała się rozpuści. Przelać do truskawek, dokładnie połączyć i całość przelać do szklanek ustawionych pod ukosem. Wstawić do lodówki na ok.90 min. Kolejne 3 łyżeczki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Mleko z cukrem i śmietanką podgrzewać, doprowadzić prawie do wrzenia, przełożyć żelatynę i mieszać do całkowitego jej rozpuszczenia. Tak przygotowaną śmietankę przelać do truskawek i schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem przystroić np.świeżymi owocami i listkiem mięty. Smacznego!