Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności.
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 39
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 224
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 39
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 224
Składniki
W gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę agrestową i schłodzić. Następnie do miski przełożyć mascarpone, jogurt i śmietanę, dodać trochę cukru i dokładnie zmiksować. Potem wlać chłodną ale płynną galaretkę, wymieszać i rozlać do szklanek ( u mnie 6 ). Szklanki wstawić do lodówki aby pianka się ścięła. Galaretkę truskawkową wymieszać z wodą i schłodzić. Umyte truskawki pokroić. Szklanki wyjąć z lodówki, ułożyć na piance truskawki i zalać galaretką. Szklanki ponownie wstawić do lodówki do stężenia.