Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
W gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę agrestową i schłodzić. Następnie do miski przełożyć mascarpone, jogurt i śmietanę, dodać trochę cukru i dokładnie zmiksować. Potem wlać chłodną ale płynną galaretkę, wymieszać i rozlać do szklanek ( u mnie 6 ). Szklanki wstawić do lodówki aby pianka się ścięła. Galaretkę truskawkową wymieszać z wodą i schłodzić. Umyte truskawki pokroić. Szklanki wyjąć z lodówki, ułożyć na piance truskawki i zalać galaretką. Szklanki ponownie wstawić do lodówki do stężenia.