Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z miętową nutką.
Galaretkę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu. Po zastygnięciu pokroić na drobne kawałeczki.
Śmietanę ubić z niewielką ilością cukru pudru.
W kielichach do deseru ułożyć na dnie galaretkę i kilka cząstek brzoskwini. Następnie wyłożyć część śmietany, ana nią troszkę sosu truskawkowego , tak, żeby polała się po bokach śmietany. Na to nałożyć pozostałą śmietanę tworząc stożek, Ułożyć brzoskwinie, posypać galaretką, polać sosem truskawkowym i likierem miętowym /na każdy deser 1 łyżka/.
Gotowy deser udekorować perełkami i listkami mięty. SMACZNEGO!
Łosoś przyjechał do mnie prosto z Norwegii. Był pyszny:)
Odsłon: 19242
Wystarczy trochę mięsa mielonego, cebuli i ziemniaków. Okazuje się niesamowic...
Odsłon: 6395
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4314
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 405
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 98
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 398
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4314
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 89
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 405
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 98
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 398
Składniki
Galaretkę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu. Po zastygnięciu pokroić na drobne kawałeczki.
Śmietanę ubić z niewielką ilością cukru pudru.
W kielichach do deseru ułożyć na dnie galaretkę i kilka cząstek brzoskwini. Następnie wyłożyć część śmietany, ana nią troszkę sosu truskawkowego , tak, żeby polała się po bokach śmietany. Na to nałożyć pozostałą śmietanę tworząc stożek, Ułożyć brzoskwinie, posypać galaretką, polać sosem truskawkowym i likierem miętowym /na każdy deser 1 łyżka/.
Gotowy deser udekorować perełkami i listkami mięty. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 749
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 267