Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po romantycznej kolacji we dwoje czas na przepyszny deser brzoskwiniowy z miętową nutką.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28628
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2180
Składniki
Galaretkę rozpuścić w/g przepisu na opakowaniu. Po zastygnięciu pokroić na drobne kawałeczki.
Śmietanę ubić z niewielką ilością cukru pudru.
W kielichach do deseru ułożyć na dnie galaretkę i kilka cząstek brzoskwini. Następnie wyłożyć część śmietany, ana nią troszkę sosu truskawkowego , tak, żeby polała się po bokach śmietany. Na to nałożyć pozostałą śmietanę tworząc stożek, Ułożyć brzoskwinie, posypać galaretką, polać sosem truskawkowym i likierem miętowym /na każdy deser 1 łyżka/.
Gotowy deser udekorować perełkami i listkami mięty. SMACZNEGO!