Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny deser, idealny na imprezy urodzinowe naszych pociech. Polecam :)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 530
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 525
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 530
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 525
Składniki
Pomarańcze myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy zacznie się ścinać wlewamy do pomarańczy. Całość chowamy do lodówki. Gdy galaretka zastygła ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i śmietan fix. Gdy jest sztywna przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy dowolne wzory. Na końcu ścieramy na tarce czekoladę oraz dekorujemy kawałkiem mandarynki i kostką czekolady. Smacznego :) Z przepisu wychodzi 12 deserków. Pozostały miąższ możemy włożyć do naszej ,,pomarańczowej miseczki'' i zalać galaretką.
:)