Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z wiśniami oraz puszysty kremem z kaszy manny z dodatkiem amaretto. Deser wygląda świetnie i smakuje wyjątkowo. Podajemy mocno schłodzony, więc na lato jest idealny!
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 553
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 553
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wiśnie drylujemy i układamy w 4 szklaneczkach lub pucharkach, zalewamy galaretką. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki, aby stężała. Mleko podgrzewamy z cukrem i kaszą manną, często mieszając, aż zgęstnieje. Zostawiamy do ostudzenia. Najlepiej przykryć kaszę folią spożywczą, wtedy na górze nie zrobi się kożuch. Po ostudzeniu miksujemy kaszę na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy. Pod koniec miksowania dodajemy likier Amaretto. Masę z kaszy układamy na galaretce. Górę ozdabiamy wiśniami lub płatkami migdałowymi. Podajemy mocno schłodzone.