Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka z wiśniami oraz puszysty kremem z kaszy manny z dodatkiem amaretto. Deser wygląda świetnie i smakuje wyjątkowo. Podajemy mocno schłodzony, więc na lato jest idealny!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118868
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2625
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118868
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8754
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2625
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wiśnie drylujemy i układamy w 4 szklaneczkach lub pucharkach, zalewamy galaretką. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki, aby stężała. Mleko podgrzewamy z cukrem i kaszą manną, często mieszając, aż zgęstnieje. Zostawiamy do ostudzenia. Najlepiej przykryć kaszę folią spożywczą, wtedy na górze nie zrobi się kożuch. Po ostudzeniu miksujemy kaszę na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy. Pod koniec miksowania dodajemy likier Amaretto. Masę z kaszy układamy na galaretce. Górę ozdabiamy wiśniami lub płatkami migdałowymi. Podajemy mocno schłodzone.