Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemności. Niech wasze zmysły smaku szaleją delektując się pysznym deserem. Dlatego dziś przedstawię wam przepis na deser, który może zastąpić wam śniadanie lub być dopełnieniem waszych dań.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 59
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 59
Składniki
Najlepiej bazę do deseru przygotować dzień wcześniej, aby rano móc szybko dokończyć pyszne śniadanie. Jogurt grecki mieszamy z nasionkami Chia i pozostawiamy w lodówce na noc (pamiętajcie, aby przed snem przemieszać jeszcze bazę deseru). Następnego dnia przystępujemy do wykonania deseru. Mango obieramy ze skórki, kroimy i blędujemy uzyskując konsystencję musu. Teraz najtrudniejsze -przekładamy jogurt grecki z wymieszanymi nasionkami chia do miseczki, pucharka lub salaterki i dodajemy warstwę musu z mango. Na koniec dorzucamy na wierzch kilka borówek amerykańskich i gotowe. Możecie teraz delektować się smakiem pysznego deseru. Zamiast mango możecie użyć dżemu na przykład z czarnej porzeczki o niskiej zawartości cukru. Smacznego!!!