Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretką, owocami, mascarpone i kokosem to orzeźwiający i pyszny smakołyk, wyborny deser dla amatorów słodkich słodkości. Przygotowanie takiego przysmaku jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. Deser można przygotować z dodatkiem ulubionych, najlepiej drobnych owoców.
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 31
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4358
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 31
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 96
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4358
Składniki
Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone galaretki łączymy z malinami i borówkami. Do szklanej formy wlewamy zimną galaretkę z owocami a następnie wstawiamy ją do lodówki aby stężała.
Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na galaretkę z owocami i starannie ją rozsmarowujemy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.