Do góry

Desery Przepis na:

Deser z galaretką, owocami, mascarpone i kokosem

Deser z galaretką, owocami, mascarpone i kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 2368

Dodano:

Odsłon: 6626

Deser z galaretką, owocami, mascarpone i kokosem to orzeźwiający i pyszny smakołyk, wyborny deser dla amatorów słodkich słodkości. Przygotowanie takiego przysmaku jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity. Deser można przygotować z dodatkiem ulubionych, najlepiej drobnych owoców.

Składniki

  • 500 g serka mascarpone
  • 500 ml śmietany 36 %
  • 2 opakowanie śmietan – fixu ( po 9 g )
  • 4-6 łyżek cukru pudru
  • 2 czerwone galaretki ( truskawkowe, wiśniowe, malinowe )
  • 800 ml gorącej wody
  • 250-300 g borówek amerykańskich
  • 200 g malin
  • 100 g wiórków kokosowych
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Deser z galaretką, owocami, mascarpone i kokosem

Przygotowanie

  1. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone galaretki łączymy z malinami i borówkami.
    Do szklanej formy wlewamy zimną galaretkę z owocami a następnie wstawiamy ją do lodówki aby stężała.

  2. Do miski wlewamy schłodzoną śmietanę, dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy.
    Tak przygotowaną masę przekładamy na galaretkę z owocami i starannie ją rozsmarowujemy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowy deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń