Do góry

Desery Przepis na:

Deser z granolą i prażonymi jabłkami

Deser z granolą i prażonymi jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 169

Dodano:

Odsłon: 66

Pożywny, pełnowartościowy z mnóstwem witamin i cennych składników, a dodatkowo jego przygotowanie nie zajmie więcej niż 10 minut. Takie desery uwielbiam.

Składniki

  • granola domowa 15 łyżek
  • jogurt naturalny Grecki 400 ml
  • Miód 1 łyżka
  • Jabłko 2 sztuka
  • Masło 1/2 łyżki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Cukier trzcinowy 2 łyżeczki
  • Cynamon 1/2 łyżeczki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser z granolą i prażonymi jabłkami

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać jabłka. Skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon i cukier, podlać dwoma łyżkami wody. Podsmażyć 2-3 minuty, do czasu, aż jabłka będą miękkie, ale jędrne. Odstawić do wystudzenia.

  2. Jogurt wymieszać z miodem. W szklanka układać warstwami po 5 łyżek granoli, jogurt i prażone jabłka. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu.

  3. Rady: Zamiast domowej granoli można użyć podprażonych na suchej patelni płatków owsianych wymieszanych z miodem i przestudzonych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń