Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy jeść kaszę jaglaną, bowiem ma bardzo dużo dobrych właściwości. Przede wszystkim przywraca równowagę kwasowo - zasadowa w naszym organizmie. Poza tym poprawia pamieć i zdolność koncentracji. doskonale wpływa na układ kostny. Potrawy z kaszy jaglanej są lekkostrawne i smaczne, dlatego dziś polecam deser z kaszy jaglanej z sosem z mrożonej borówki.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 548
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 754
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 350
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 548
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 754
Składniki
Kaszę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie wodę i napęcznieje. Często mieszamy. Odstawiamy, nakrywamy i owijamy ściereczka kuchenną, by kasza ładnie "doszła". Rozmrożone owoce blendujemy z cukrem i jogurtem. Kaszę możemy również zblendować , będzie bardziej delikatna. Nakładamy do pucharków, polewamy sosem owocowym, dekorujemy owocami.