Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy jeść kaszę jaglaną, bowiem ma bardzo dużo dobrych właściwości. Przede wszystkim przywraca równowagę kwasowo - zasadowa w naszym organizmie. Poza tym poprawia pamieć i zdolność koncentracji. doskonale wpływa na układ kostny. Potrawy z kaszy jaglanej są lekkostrawne i smaczne, dlatego dziś polecam deser z kaszy jaglanej z sosem z mrożonej borówki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10794
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3453
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2498
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10794
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3453
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2498
Składniki
Kaszę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie wodę i napęcznieje. Często mieszamy. Odstawiamy, nakrywamy i owijamy ściereczka kuchenną, by kasza ładnie "doszła". Rozmrożone owoce blendujemy z cukrem i jogurtem. Kaszę możemy również zblendować , będzie bardziej delikatna. Nakładamy do pucharków, polewamy sosem owocowym, dekorujemy owocami.