Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Góramarcina narobiła mi smaka ,więc postanowiłem zrobić swoją wersję tego pysznego deseru
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Uprażyć na maśle z dwoma łyżeczkami cukru cynamonowego.
Rodzynki namoczyć w mleku ,po czym zagotować dodając aromat migdałowy ,2 łyżeczki cukru i łyżeczkę masła. Następnie wsypać kaszę ,zagotować. W salaterce na dno ułożyć uprażone jabłko i zalać kaszą manną. Smakuje na ciepło jak i na zimno.