Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny deser z mango, jogurtem z chia oraz kremowym serkiem mascarpone. To połączenie zachwyci zarówno małych, jak i dużych smakoszy i co najważniejsze - doda mnóstwo dobrej energii :)
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1661
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 55
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1661
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 55
Składniki
Jogurt naturalny łączymy z miodem i nasionami chia, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do odpowiedniego napęcznienia nasion*. Mango obieramy, pozbawiamy pestki i miksujemy na gładki mus. Połowę musu odkładamy do miseczki, a drugą połowę miksujemy z serkiem mascarpone i łyżeczką ksylitolu. W pucharkach układamy kolejno: mus z mascarpone, jogurt z chia i mus z mango. Deser najlepiej smakuje schłodzony. * Przez pierwsze 10 minut warto kilka razy przemieszać jogurt, aby nasiona się nie posklejały.
Życzę smacznego! :)