Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny deser z mango, jogurtem z chia oraz kremowym serkiem mascarpone. To połączenie zachwyci zarówno małych, jak i dużych smakoszy i co najważniejsze - doda mnóstwo dobrej energii :)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12067
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 107
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 696
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 8460
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 75
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 12067
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 107
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 696
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 8460
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 75
Składniki
Jogurt naturalny łączymy z miodem i nasionami chia, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do odpowiedniego napęcznienia nasion*. Mango obieramy, pozbawiamy pestki i miksujemy na gładki mus. Połowę musu odkładamy do miseczki, a drugą połowę miksujemy z serkiem mascarpone i łyżeczką ksylitolu. W pucharkach układamy kolejno: mus z mascarpone, jogurt z chia i mus z mango. Deser najlepiej smakuje schłodzony. * Przez pierwsze 10 minut warto kilka razy przemieszać jogurt, aby nasiona się nie posklejały.
Życzę smacznego! :)