Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Nie jest zbyt słodki, oczywiście jeśli lubicie słodko to możecie dodać więcej cukru. Takie deserki świetnie się sprawdzą na letnie upały. Użyłam mango w puszce ponieważ zalegało mi w szafce, ale możecie użyć świeżych owoców. Z podanych składników zrobiłam 7 deserów w pucharkach.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1144
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 509
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4523
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1144
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 509
Składniki
Mango odsączyć i zblendować na gładki mus. Śmietankę wlać do miski, dodać mascarpone i cukier. Wszystko razem zmiksować na gęsty krem. W pucharkach ułożyć po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć trochę musu z mango (jedna pełna łyżka), na to ponownie po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć krem mascarpone. 3 biszkopty pokruszyć i posypać wierzch deserków. Tak przygotowane deserki udekorować owocami i schłodzić w lodówce.