Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Nie jest zbyt słodki, oczywiście jeśli lubicie słodko to możecie dodać więcej cukru. Takie deserki świetnie się sprawdzą na letnie upały. Użyłam mango w puszce ponieważ zalegało mi w szafce, ale możecie użyć świeżych owoców. Z podanych składników zrobiłam 7 deserów w pucharkach.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9602
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 13
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9602
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4570
Składniki
Mango odsączyć i zblendować na gładki mus. Śmietankę wlać do miski, dodać mascarpone i cukier. Wszystko razem zmiksować na gęsty krem. W pucharkach ułożyć po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć trochę musu z mango (jedna pełna łyżka), na to ponownie po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć krem mascarpone. 3 biszkopty pokruszyć i posypać wierzch deserków. Tak przygotowane deserki udekorować owocami i schłodzić w lodówce.