Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser, który zrobicie w kilka chwil. Ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Nie jest zbyt słodki, oczywiście jeśli lubicie słodko to możecie dodać więcej cukru. Takie deserki świetnie się sprawdzą na letnie upały. Użyłam mango w puszce ponieważ zalegało mi w szafce, ale możecie użyć świeżych owoców. Z podanych składników zrobiłam 7 deserów w pucharkach.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1171
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1171
Składniki
Mango odsączyć i zblendować na gładki mus. Śmietankę wlać do miski, dodać mascarpone i cukier. Wszystko razem zmiksować na gęsty krem. W pucharkach ułożyć po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć trochę musu z mango (jedna pełna łyżka), na to ponownie po jednym biszkopcie, następnie wyłożyć krem mascarpone. 3 biszkopty pokruszyć i posypać wierzch deserków. Tak przygotowane deserki udekorować owocami i schłodzić w lodówce.