Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser jabłkowy o korzennym smaku.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 856
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8277
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13118
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 447
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2275
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 856
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8277
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13118
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 447
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2275
Składniki
Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem cynamonowym ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.