Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser jabłkowy o korzennym smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Składniki
Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem cynamonowym ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.