Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser często serwuję na obiad, na którym są moje wnuki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
Każdą galaretkę rozmieszać osobno w jednej szklance gorącej wody. Odstawić do stężenie. Następnie pokroić w grubą, nieregularną kostkę na osobnych talerzykach.,Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na końcu dodać sok z cytryny. Na dno szklanek lub pucharków ułożyć cząstki pomelo. Następnie wkładać pokrojone galaretki, bitą śmietanę i tak do wyczerpania składników. Można posypać starą czekoladą lub pokruszonymi bezami. Przed podaniem schłodzić.