Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser często serwuję na obiad, na którym są moje wnuki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2294
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1391
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2136
Składniki
Każdą galaretkę rozmieszać osobno w jednej szklance gorącej wody. Odstawić do stężenie. Następnie pokroić w grubą, nieregularną kostkę na osobnych talerzykach.,Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na końcu dodać sok z cytryny. Na dno szklanek lub pucharków ułożyć cząstki pomelo. Następnie wkładać pokrojone galaretki, bitą śmietanę i tak do wyczerpania składników. Można posypać starą czekoladą lub pokruszonymi bezami. Przed podaniem schłodzić.