Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser często serwuję na obiad, na którym są moje wnuki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 566
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16843
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 648
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 566
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16843
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 648
Składniki
Każdą galaretkę rozmieszać osobno w jednej szklance gorącej wody. Odstawić do stężenie. Następnie pokroić w grubą, nieregularną kostkę na osobnych talerzykach.,Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na końcu dodać sok z cytryny. Na dno szklanek lub pucharków ułożyć cząstki pomelo. Następnie wkładać pokrojone galaretki, bitą śmietanę i tak do wyczerpania składników. Można posypać starą czekoladą lub pokruszonymi bezami. Przed podaniem schłodzić.