Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy deser z ryżem preparowanym, inspirowany batonikiem Kinder Country. Jest bardzo łatwy - uda się nawet osobom początkującym w kuchni.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2760
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 561
Składniki
Rozpuszczamy osobno czekolady. Można rozpuszczać w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Zimną śmietankę ubijamy. Dodajemy porcjami mascarpone, cały czas ubijając, aż do uzyskania gęstej masy - może to zająć kilka minut. Odkładamy 1/3 masy śmietanowej, dodajemy do niej mleczną czekoladę i miksujemy. Do pozostałych 2/3 masy dodajemy białą czekoladę, miksujemy. Dodajemy 80g ryżu preparowanego i dokładnie mieszamy. Szykujemy 6 szklanek lub pucharków. Na dół dajemy 1 łyżkę ryżu preparowanego, na to białą masę, ciemną masę i na górę znów odrobinę ryżu. Całość dekorujemy kawałkiem batonika. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny i można podawać.