Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy deser z ryżem preparowanym, inspirowany batonikiem Kinder Country. Jest bardzo łatwy - uda się nawet osobom początkującym w kuchni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Składniki
Rozpuszczamy osobno czekolady. Można rozpuszczać w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Zimną śmietankę ubijamy. Dodajemy porcjami mascarpone, cały czas ubijając, aż do uzyskania gęstej masy - może to zająć kilka minut. Odkładamy 1/3 masy śmietanowej, dodajemy do niej mleczną czekoladę i miksujemy. Do pozostałych 2/3 masy dodajemy białą czekoladę, miksujemy. Dodajemy 80g ryżu preparowanego i dokładnie mieszamy. Szykujemy 6 szklanek lub pucharków. Na dół dajemy 1 łyżkę ryżu preparowanego, na to białą masę, ciemną masę i na górę znów odrobinę ryżu. Całość dekorujemy kawałkiem batonika. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny i można podawać.