Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z wiśniami. Czy wiedzieliście jak wykorzystać te owoce i jak zrobić deser z wiśniami? Mój sposób z pewnością wam się spodoba.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1357
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i połączyć delikatnie z jogurtem. Żelatynę rozpuścić z minimalną ilością wrzątku i wymieszać z kremem śmietanowym. Przełożyć do foremek i włożyć do lodówki na min. 1 h.
W tym czasie ugotować sos wiśniowy. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Zagotować 1,5 szklanki wody z cukrem, dodać wiśnie, doprowadzić do wrzenia i dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 0,5 szklanki zimnej wody.Po zgęstnieniu schłodzić. Deserek podawać z sosem wiśniowym.