Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 21.05.2009
Odsłon: 2281
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i połączyć delikatnie z jogurtem. Żelatynę rozpuścić z minimalną ilością wrzątku i wymieszać z kremem śmietanowym. Przełożyć do foremek i włożyć do lodówki na min. 1 h.
W tym czasie ugotować sos wiśniowy. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Zagotować 1,5 szklanki wody z cukrem, dodać wiśnie, doprowadzić do wrzenia i dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 0,5 szklanki zimnej wody.Po zgęstnieniu schłodzić. Deserek podawać z sosem wiśniowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dayzi 22 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Pyszne!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Tosca 21 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Czy żelatyna nie powinna przestygnąć, zanim się ją wleje do kremu smietanowego?0 Kto głosował? | Odpowiedz