Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i bardzo łatwy do zrobienia. Serdecznie polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1280
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 466
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3447
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1046
Składniki
Jedną łyżkę orzeszków odłożyć do dekoracji. Pozostałe zblendować z kakao i miodem. Masa ma mieć konsystencję piasku, a wygląd soli zmieszanej z pieprzem. Zmiksowane składniki nałożyć równo do pucharków. Na to warstwa pokruszonych herbatników. Na wierzch żurawina w kisielu. To znaczy żurawinę wsypać do garnuszka w którym jest 11/2 szkl. wody. Dodać cukier i chwilę pogotować. W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlać do gotującej się żurawiny. Energicznie mieszać przez chwilę. Gdy pojawią się bąbelki wyłączyć gaz. Jeszcze trochę mieszać, a gdy masa wystygnie wyłożyć na wierzch deseru. Przyozdobić całość orzeszkami odłożonymi do dekoracji. Można je posiekać.