Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i bardzo łatwy do zrobienia. Serdecznie polecam.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 738
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1262
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 798
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 738
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113281
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1262
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 798
Składniki
Jedną łyżkę orzeszków odłożyć do dekoracji. Pozostałe zblendować z kakao i miodem. Masa ma mieć konsystencję piasku, a wygląd soli zmieszanej z pieprzem. Zmiksowane składniki nałożyć równo do pucharków. Na to warstwa pokruszonych herbatników. Na wierzch żurawina w kisielu. To znaczy żurawinę wsypać do garnuszka w którym jest 11/2 szkl. wody. Dodać cukier i chwilę pogotować. W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlać do gotującej się żurawiny. Energicznie mieszać przez chwilę. Gdy pojawią się bąbelki wyłączyć gaz. Jeszcze trochę mieszać, a gdy masa wystygnie wyłożyć na wierzch deseru. Przyozdobić całość orzeszkami odłożonymi do dekoracji. Można je posiekać.