Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne popołudnie. Połączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone do tego biszkopty namaczane w kawie i lekko kwaskowa konfitura z żurawiny to strzał w dziesiątkę na pyszny ,smakowity niedzielny deserek.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Zaparzyć szklankę mocnej kawy. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków, na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone , połamane , pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę , beziki . Na koniec ubitą śmietanę , konfiturę z żurawiny. Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty. Wkładamy po całym biszkopcie. Smacznego.
Deserki gotowe do podania.