Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne popołudnie. Połączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone do tego biszkopty namaczane w kawie i lekko kwaskowa konfitura z żurawiny to strzał w dziesiątkę na pyszny ,smakowity niedzielny deserek.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35934
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35934
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Zaparzyć szklankę mocnej kawy. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków, na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone , połamane , pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę , beziki . Na koniec ubitą śmietanę , konfiturę z żurawiny. Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty. Wkładamy po całym biszkopcie. Smacznego.
Deserki gotowe do podania.