Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5772
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9588
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 827
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5772
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9588
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
1. Galaretkę przygotowuję wg przepisu i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie. 2. Na dno pucharków kruszę herbatniki.
3. Ubijam śnieżkę i układam warstwę na herbatnikach (szczelnie by galaretka nie wciekła).
4. Układam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie (również warstwę). 5. Wkładam do lodówki na ok. 30 min. 6. Zalewam zimną tężejącą galaretką i ponownie wkładam do lodówki. 7. Jak całkowicie galaretka stężeje deser jest gotowy do spożycia.