Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1503
Dodano: 08.08.2019
Odsłon: 330
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. Galaretkę przygotowuję wg przepisu i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie.
2. Na dno pucharków kruszę herbatniki.
3. Ubijam śnieżkę i układam warstwę na herbatnikach (szczelnie by galaretka nie wciekła).
4. Układam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie (również warstwę).
5. Wkładam do lodówki na ok. 30 min.
6. Zalewam zimną tężejącą galaretką i ponownie wkładam do lodówki.
7. Jak całkowicie galaretka stężeje deser jest gotowy do spożycia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 08 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
pyszny deser1 Kto głosował? | Odpowiedz