Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3811
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3811
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
1. Galaretkę przygotowuję wg przepisu i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie. 2. Na dno pucharków kruszę herbatniki.
3. Ubijam śnieżkę i układam warstwę na herbatnikach (szczelnie by galaretka nie wciekła).
4. Układam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie (również warstwę). 5. Wkładam do lodówki na ok. 30 min. 6. Zalewam zimną tężejącą galaretką i ponownie wkładam do lodówki. 7. Jak całkowicie galaretka stężeje deser jest gotowy do spożycia.