Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 196
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20833
Składniki
1. Galaretkę przygotowuję wg przepisu i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie. 2. Na dno pucharków kruszę herbatniki.
3. Ubijam śnieżkę i układam warstwę na herbatnikach (szczelnie by galaretka nie wciekła).
4. Układam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie (również warstwę). 5. Wkładam do lodówki na ok. 30 min. 6. Zalewam zimną tężejącą galaretką i ponownie wkładam do lodówki. 7. Jak całkowicie galaretka stężeje deser jest gotowy do spożycia.