Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deserek i bardzo smaczny:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2508
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3424
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2207
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2508
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3424
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1505
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2207
Składniki
1. Galaretkę przygotowuję wg przepisu i czekam aż ostygnie – będzie gęsta, zimna ale nie stężeje całkowicie. 2. Na dno pucharków kruszę herbatniki.
3. Ubijam śnieżkę i układam warstwę na herbatnikach (szczelnie by galaretka nie wciekła).
4. Układam wydrylowane i odsączone z soku wiśnie (również warstwę). 5. Wkładam do lodówki na ok. 30 min. 6. Zalewam zimną tężejącą galaretką i ponownie wkładam do lodówki. 7. Jak całkowicie galaretka stężeje deser jest gotowy do spożycia.