Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny , prosty i szybki deserek . Deserek powstał z zalegających na półmisku gruszek, więc coś trzeba było wykombinować i oto jest polecam.
pucharki, nóż, sitko, patelnia, mikser,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19920
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6959
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243758
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19920
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6959
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243758
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Gruszki obrać wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i karmelizować w miodzie. Do pucharków wkładamy porcje ubitej śmietany, posypujemy w około pszenicą w miodzie nakładamy część gruszki karmelizowanej, znowu bitą śmietanę oraz pszenice w miodzie. Ozdabiamy listkami mięty. Karmelizowanie gruszek: Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier z miodem podgrzewając na małym ogniu, włóż pokrojone gruszki. Dodaj sok z cytryny i mieszaj do momentu wrzenia. Gotuj do momentu, aż sos zredukuje się o połowę. Wyłącz. Gruszki wylej na sitko. Gotowe.