Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny , prosty i szybki deserek . Deserek powstał z zalegających na półmisku gruszek, więc coś trzeba było wykombinować i oto jest polecam.
pucharki, nóż, sitko, patelnia, mikser,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3485
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 861
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4486
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3485
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę. Gruszki obrać wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i karmelizować w miodzie. Do pucharków wkładamy porcje ubitej śmietany, posypujemy w około pszenicą w miodzie nakładamy część gruszki karmelizowanej, znowu bitą śmietanę oraz pszenice w miodzie. Ozdabiamy listkami mięty. Karmelizowanie gruszek: Gruszki obrać, oczyścić z gniazd nasiennych pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier z miodem podgrzewając na małym ogniu, włóż pokrojone gruszki. Dodaj sok z cytryny i mieszaj do momentu wrzenia. Gotuj do momentu, aż sos zredukuje się o połowę. Wyłącz. Gruszki wylej na sitko. Gotowe.