Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na bazie maślanki, płatków owsianych i mąki pełnoziarnistej z minimalną ilością cukru. Sezon truskawkowy w pełni, domownicy stale pałaszują pyszne ciasteczka, aż ślinka leci:) Trzeba było więc wymyślić coś w wersji light i tak powstało to ciasto. Niewiele się nim jednak nacieszyłam, ponieważ moje łasuchy posypały je sobie cukrem pudrem i zjadły:)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Składniki
Maślankę, jajka i olej roztrzepać razem w misce. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, płatki i cukry. Wymieszać na jednolitą masę. Ciasto powinno być dosyć gęste.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na połówki.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę o wymiarach 20x20cm smarujemy masłem i wysypujemy odrobiną płatków owsianych. Ciasto wylewamy na blachę, na górze układamy truskawki, jedna obok drugiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Smacznego:)