Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie jest stosunkowo szybkie. Ciasto bardzo smaczne i zjada się je bez wyrzutów sumienia.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ubić białka na sztywno mikserem. Dodać do nich żółtka, cukier i cukier waniliowy i nadal ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Średnica tortownicy 22 cm. Na wierzch cienkie plasterki jabłek. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.