Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne coraz bliżej budzi się w nas nadzieja, radość i miłość. Przygotujemy pyszne dania by oddawały nastrój tego wyjątkowego czasu. Wiele z nas w tym czasie będzie na diecie. By nie mieć wyrzutów sumienia zrobiłam dietetyczny mazurek z płatków. Na pewno różni się od tradycyjnego, ale smakuje wybornie. Bez obaw w święta zjem kilka porcji.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 89
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 183
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 89
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 183
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Płatki owsiane z posiekanymi orzechami włoskimi prażymy na suchej patelni, aż będą lekko rumiane,studzimy. Do miski wkładamy cukier dodajemy żółtka ucieramy,dodajemy porcjami otarta skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy. Masa powinna być jednolita i puszysta. Do masy dodajemy płatki owsiane z orzechami i mielone orzechy. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy do ciasta delikatnie mieszamy.Torownice smarujemy olejem posypujemy płatkami Ciasto przekładamy do formy Mazurek wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Przygotować lukier Ostudzony mazurek posmarować lukrem ozdobić płatkami,orzechami i owocami lub według uznania