Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne coraz bliżej budzi się w nas nadzieja, radość i miłość. Przygotujemy pyszne dania by oddawały nastrój tego wyjątkowego czasu. Wiele z nas w tym czasie będzie na diecie. By nie mieć wyrzutów sumienia zrobiłam dietetyczny mazurek z płatków. Na pewno różni się od tradycyjnego, ale smakuje wybornie. Bez obaw w święta zjem kilka porcji.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70005
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70005
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 500
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3319
Składniki
Płatki owsiane z posiekanymi orzechami włoskimi prażymy na suchej patelni, aż będą lekko rumiane,studzimy. Do miski wkładamy cukier dodajemy żółtka ucieramy,dodajemy porcjami otarta skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy. Masa powinna być jednolita i puszysta. Do masy dodajemy płatki owsiane z orzechami i mielone orzechy. Białka ubijamy na sztywno,dodajemy do ciasta delikatnie mieszamy.Torownice smarujemy olejem posypujemy płatkami Ciasto przekładamy do formy Mazurek wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Przygotować lukier Ostudzony mazurek posmarować lukrem ozdobić płatkami,orzechami i owocami lub według uznania