Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi chałwę? My bardzo uwielbiamy dlatego postanowiłam przygotować ją samodzielnie z przepisu w starym zeszycie z lat młodości
pojemnik, blaszka, BLENDER, miska, łyżka, papier do pieczenia
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1762
Polecam na kolację.
Odsłon: 384
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 174
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 311
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1762
Polecam na kolację.
Odsłon: 384
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 174
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 311
Składniki
Sezam podprażyć na patelni UWAGA ABY NIE SPALIĆ ma być lekko podprażony, ostudzić po czym wsypać cukier waniliowy a następnie za pomocą BLENDERA zmielić na masę w ten sam sposób ZBLENDOWAĆ orzechy
Całość dokładnie wymieszać można za pomocą ręki dodając miód, przyszykować foremkę o wymiarach 19/14 wykładając ją papierem do pieczenia po chwili przełożyć przygotowaną masę na sezam, można dowolnie udekorować po czym wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny
Tak przygotowana chałwa najlepiej smakuje na drugi dzień, jeżeli ktoś wolałby kakaową wystarczy dodać 2-3 łyżki kakao. Przygotowanie samodzielne chałwy jest banalnie proste wystarczy tylko aby mieć składniki serdecznie polecam