Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi chałwę? My bardzo uwielbiamy dlatego postanowiłam przygotować ją samodzielnie z przepisu w starym zeszycie z lat młodości
pojemnik, blaszka, BLENDER, miska, łyżka, papier do pieczenia
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13735
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 150
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 360
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13735
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 150
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 360
Składniki
Sezam podprażyć na patelni UWAGA ABY NIE SPALIĆ ma być lekko podprażony, ostudzić po czym wsypać cukier waniliowy a następnie za pomocą BLENDERA zmielić na masę w ten sam sposób ZBLENDOWAĆ orzechy
Całość dokładnie wymieszać można za pomocą ręki dodając miód, przyszykować foremkę o wymiarach 19/14 wykładając ją papierem do pieczenia po chwili przełożyć przygotowaną masę na sezam, można dowolnie udekorować po czym wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny
Tak przygotowana chałwa najlepiej smakuje na drugi dzień, jeżeli ktoś wolałby kakaową wystarczy dodać 2-3 łyżki kakao. Przygotowanie samodzielne chałwy jest banalnie proste wystarczy tylko aby mieć składniki serdecznie polecam