Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwa to wspaniały smakołyk z sezamu, miodu i bakali oraz źródło cennych składników odżywczych
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4818
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 122
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4818
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 109
Składniki
Sezam uprażyć na suchej patelni, mieszać aby się nie przypalił, właściwie wystarczy go dobrze podgrzać aby nabrał złotego koloru. Wystudzony sezam zmiksować na drobny pył, dodać płynny miód, dokładnie wymieszać. Bakalie drobno posiekać, dodać do masy, wymieszać. Uformować ręcznie krążek chałwy. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce.