Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu czekolada domowa. Ja użyłam orzechów , ale można dodać rodzynki i inne dodatki.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2124
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3395
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6809
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2124
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3395
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6809
Składniki
Na blachę wykładam papier do pieczenia i rozkładam orzechy.
Masło , cukier , mleko i kakao rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Kiedy masa zacznie się gotować , wyłanczam i wsypuję mleko w proszku. Dokładnie mieszam.Masę wykładam na orzechy , lekko dociskając. Studzę i wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroję ostrym nożem na kwadraciki.