Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu czekolada domowa. Ja użyłam orzechów , ale można dodać rodzynki i inne dodatki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Na blachę wykładam papier do pieczenia i rozkładam orzechy.
Masło , cukier , mleko i kakao rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Kiedy masa zacznie się gotować , wyłanczam i wsypuję mleko w proszku. Dokładnie mieszam.Masę wykładam na orzechy , lekko dociskając. Studzę i wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroję ostrym nożem na kwadraciki.