Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w zrobieniu czekolada domowa. Ja użyłam orzechów , ale można dodać rodzynki i inne dodatki.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7430
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2352
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7430
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2352
Składniki
Na blachę wykładam papier do pieczenia i rozkładam orzechy.
Masło , cukier , mleko i kakao rozpuszczam w garnku ciągle mieszając. Kiedy masa zacznie się gotować , wyłanczam i wsypuję mleko w proszku. Dokładnie mieszam.Masę wykładam na orzechy , lekko dociskając. Studzę i wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu kroję ostrym nożem na kwadraciki.