Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe pralinki, możemy przygotować je w domu i zrobić bliskim słodką niespodziankę:)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10895
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4316
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 859
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1114
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4065
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 10895
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1012
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4316
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 859
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1114
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4065
Składniki
Połowę gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, uważając by się nie zagotowała.
Małą łyżeczką rozlewamy czekoladę do każdego wgłębienia foremki. Na wierzchu kładziemy po 1 sztuce suszonej żurawiny.
Całą tabliczkę białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozlewamy do otworów foremki (na ciemną warstwę).
Rozpuszczamy drugą połowę gorzkiej czekolady i dolewamy do wgłębień.
Wyrównujemy powierzchnię, aby czekolada dokładnie wypełniła wgłębienia.
Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.