Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Składniki
Jaja umyć i sparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywno. Do ubitej piany dodać 3 łyżki cukru i ubijać dalej. Osobno ubić żółtka. Dodać do białek i ubijać dalej. Odstawić na bok. Z mleka i śnieżek zrobić bitą śmietanę. Dodać masę jajeczną i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć do pojemników i do zamrażarki. Co 2 godziny mieszamy, żeby nie były twarde. Można dodać kakao.