Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Jaja umyć i sparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywno. Do ubitej piany dodać 3 łyżki cukru i ubijać dalej. Osobno ubić żółtka. Dodać do białek i ubijać dalej. Odstawić na bok. Z mleka i śnieżek zrobić bitą śmietanę. Dodać masę jajeczną i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć do pojemników i do zamrażarki. Co 2 godziny mieszamy, żeby nie były twarde. Można dodać kakao.