Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424907
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424907
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Jaja umyć i sparzyć. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka na sztywno. Do ubitej piany dodać 3 łyżki cukru i ubijać dalej. Osobno ubić żółtka. Dodać do białek i ubijać dalej. Odstawić na bok. Z mleka i śnieżek zrobić bitą śmietanę. Dodać masę jajeczną i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć do pojemników i do zamrażarki. Co 2 godziny mieszamy, żeby nie były twarde. Można dodać kakao.