Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego, ale jest za gorąco, żeby odpalać piekarnik? Zrób domowe lody kokosowe!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13966
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15724
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13966
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15724
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6380
Składniki
Mleko kokosowe podgrzej i odstaw.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem przez kilka minut. Masa powinna zrobić się jasna i puszysta. Ciepłe mleko dodawaj partiami i cały czas miksuj. Na koniec ponownie całość podgrzej, ale nie doprowadź do wrzenia. Mieszaj tak długo aż masa zrobi się gęsta. Wtedy odstaw do wystudzenia.
Śmietanę ubij na sztywno. Musi być wyciągnięta prosto z lodówki. Połącz ją ze zrobioną wcześniej masą. Zmiksuj do połączenia. Na koniec wmieszaj wiórki kokosowe i dodaj likier. Całość delikatnie przemieszaj z pomocą szpatułki.
Przełóż domowe lody kokosowe do pojemnika na żywność. Wstaw do lodówki na pół godziny. Przemieszaj masę. Po pół godzinie to powtórz. Zostaw lody na całą noc.